A Szövetség Nyitra Megyei Frakciójának alakuló ülése

Nyitra

Fűrön, a Fyrmonia Borászatban zajlott a Szövetség Nyitra Megyei Képviselőcsoportjának alakuló ülése. A jelen levő megyei képviselők jóváhagytuk a megyei képviselőcsoport megalakulását. Tagjai: Andruskó Imre, Agócs Kőrösi Ildikó, Baranyay Zsolt, Bauer Ildikó, Becse Norbert, Bolya Szabolcs, Csenger Tibor, Farkas Attila, Farkas Iván, Fekete Zoltán, Gyarmati Tihamér, Horváth Árpád, Köpöncei Péter, Orosz Örs, Tölgyesi Róbert, Viola Miklós, Vitkó Andrea, Zachar Pál megválasztott megyei képviselők. 

A jelen levő 17 megyei képviselő a képviselőcsoport elnökévé Farkas Ivánt, alelnökévé Becse Norbertet választotta meg. A megyei frakció megválasztotta jelöltjeit, akiket a megyei képviselő-testület elé terjeszt jóváhagyásra, a következő tisztségekbe: megyei alelnökké Csenger Tibort, a megyei tanács tagjává Andruskó Imrét, Bauer Ildikót, Becse Norbertet, Csengert Tibort és Farkas Ivánt. A pénzügyi és költségvetési szakmai bizottság elnökévé Köpöncei Pétert, az egészségügyi szakmai bizottság elnökévé Viola Miklóst, a kultúra és idegenforgalom szakmai bizottságának elnökévé Orosz Örst, míg a kisebbségi ügyek és a kirekesztett népcsoportok bizottságának elnökévé Csenger Tibort javasolja a Szövetség Nyitra Megyei Frakciója. 
Ezzel együtt a megyei képviselőcsoport tagjai megválasztottuk a 10 szakmai bizottság és a 2 egyéb megyei bizottság tagjait, akik a képviselőcsoportunkat fogják képviselni az egyes bizottságokban. Megválasztottuk továbbá a Nyitra Megyei Fejlesztési Terv Partnerségi Tanácsába azokat a megyei képviselőket, akik a Megyei Önkormányzat Kamarájában fogják a színeinket képviselni: Agócs Kőrösi Ildikó, Csenger Tibor, Farkas Iván és Horváth Árpád. Köszöntöttük és elbúcsúztattuk azokat a megyei képviselőtársainkat, akik az előző választási időszakokban, 17 ill. 9 éven át képviselték a színeinket, azonban képviselői mandátumuk megszűnt: Földes Csabát és Stubendek Lászlót. Jó erőt és egészséget kívánunk számukra a továbbiakban!

Farkas Iván, Nyitra megyei képviselő, a Szövetség frakcióvezetője