A Focus a parlamentbe mérte a Magyar Szövetséget

Parlament

Ha februárban tartanák a parlamenti választásokat, a Smer-SD párt a szavazatok 21,1 %-ával nyerne. A második helyen a Progresívne Slovensko (PS) végezne a szavazatok 18,9 százalékával, majd a Hlas-SD következne a szavazatok 17,2 százalékával. Ez derül ki a Focus ügynökség legújabb felméréséből, amelyet a Markíza televízió Testre szabva című műsora számára készített. Az SaS 6,2 százalékkal a negyedik helyen végzett. Ezt követi a KDH (6,1 százalék) és a Slovensko mozgalom (5,9 százalék). A parlamentbe jutna még az SNS, amely a szavazatok 5,8 százalékát szerezné meg, valamint a Magyar  Szövetség is 5,4 százalékkal.

Nem lépné át a választási küszöböt a Republika, amely a szavazatok 4,2 százalékát kapná, és a Demokraták 3,5 százalékkal. A felmérés szerint az ĽSNS a szavazatok 2,7 százalékát, a Sme rodina mozgalom pedig 2,6 százalékát szerezné meg.

A felmérés alapján a Smer-SD 39, a PS 35, a Hlas-SD pedig 32 képviselői helyet szerezne a parlamentben. Az SaS 12, az SNS és a KDH pedig egyenként 11 mandátumot szerezne a nemzeti tanácsban. Tíz mandátum jutna a Magyar Szövetségnek.

A felmérést 1025 fős reprezentatív mintán végezték február 14. és 21. között. (forrás: ma7.sk)